Lezzetsizsiniz
Image default
Offers

Last van glurende buren? Met deze 3 tips is dat voorgoed verleden tijd!

Niets is zo vervelend als glurende buren wanneer jij ongegeneerd met een zak chips op de bank tv zit te kijken. Of nog erger: wanneer jij na het douchen poedelnaakt door de woning loopt op zoek naar schoon ondergoed. Glurende buren, maar ook willekeurige voorbijgangers die graag even vluchtig een blik bij jou naar binnen werpen, kunnen een doorn in het oog zijn. Met onderstaande drie tips behoort dit allemaal tot de verleden tijd en hoef jij niet langer te koop te zitten in jouw eigen woning. Lees daarom snel verder om erachter te komen hoe jij jouw privacy in huis kunt vergroten.

Privacy door middel van raambekleding

De eenvoudigste manier om meer privacy in je woning te creëren is door middel van raambekleding. Onder raambekleding verstaan we eigenlijk alles wat je voor de ramen kunt hangen om inkijk te belemmeren of helemaal te voorkomen. Denk aan klassieke overgordijnen en rolgordijnen, maar ook plissé gordijnen of jaloezieën die je bijvoorbeeld kunt kopen op de website van RaamDecoratieDeal vallen onder de categorie raambekleding. Afhankelijk van jouw specifieke wensen heb je dus de keuze uit verschillende soorten raambekleding. Zo zal het ene soort raambekleding meer privacy bieden dan het andere. 

Privacy door middel van inkijkwerende folie

Naast raambekleding kun je ook kiezen voor inkijkwerende folie. Deze statische en dus zelfklevende folie wordt ook wel glasfolie of plakfolie genoemd. Dit soort folie is ideaal wanneer je geen raambekleding voor de ramen hebt hangen of wanneer je overdag, met de gordijnen helemaal open, ook nog een beetje privé en beschut wilt kunnen zitten. Het mooie van inkijkwerende folie is dat je het helemaal zelf op maat kunt knippen en dat het in diverse gave prints te verkrijgen is. Inkijkwerende folie is dan ook niet alleen praktisch, het heeft ook zeker weten een esthetische functie.

Privacy door middel van planten en decoraties

Heb je een vensterbank onder je raam? Dan kun je die vensterbank inzetten om wat meer privacy te creëren. Met enkele grote planten en/of decoraties op de vensterbank voorkom je dat mensen zomaar te pas en te onpas bij jou naar binnen kunnen kijken. Naast het feit dat planten zuurstof aan de ruimte afgeven, hebben sommige planten bovendien een luchtzuiverende functie. Dubbel praktisch dus! Ps: houd er rekening mee dat niet alle planten tegen direct zonlicht kunnen.

https://raamdecoratiedeal.com/