Led strip verlichting kiezen

Welke Led strip kies je?

Een of meerdere Led strips waterdicht in huis geeft je eindeloze mogelijkheden om de juiste sfeer te creëren in elke kamer. Deze vorm van verlichting wint steeds meer terrein en meer en meer mensen kopen Led strips waterdicht als sfeerverlichting of als hoofdverlichting. Maar welke LED strip waterdicht kun je het beste kiezen en hoe maak je ze op de juiste maat?

Soorten LED strips waterdicht

Bij het kiezen van LED verlichting gamma is het altijd goed om te letten op kwaliteit en keurmerk. Daarnaast heb je bij de aankoop van LED verlichting gamma ook de keuze uit verschillende kleuren wit of multicolor. Dat is bij een LED strip waterdicht niet anders. Wanneer je weet dat je geen gebruik gaat maken van kleuren, kun je dus eenvoudig kiezen voor een witte LED strip waterdicht. Als het gaat om sfeerverlichting is de keuze voor warm wit de beste.

30 of 60 LEDS

Een LED strip waterdicht heeft over het algemeen 30 of 60 leds per meter. Maar welke is nu het beste om te kiezen? Wanneer je de LED strip waterdicht als sfeerverlichting gaat gebruiken zijn 30 leds zeker voldoende. Als hoofdverlichting kun je beter kiezen voor LED verlichting gamma met 60 leds. Wanneer je het niet zeker weet, kun je alsnog voor 60 leds kiezen. Qua prijs verschilt het niet zo veel, en je kan de LED strip waterdicht altijd nog minder fel zetten met de afstandsbediening.

De juiste maat Led verlichting

Een Led strip kun je op maat knippen zodat deze altijd past. Dat gaat heel eenvoudig. Op de strip staan streepjes met een schaartje erbij. Als je precies op deze kniplijn knipt, beschadig je niks en doen beide delen van de LED strip waterdicht het nog perfect. Je kunt het stuk dat je over hebt met een koppelstuk dus ook weer gebruiken bij een andere LED strip waterdicht.

Zo eenvoudig is het dus om de juiste LED strip waterdicht te kiezen. Dus laat je fantasie de vrije loop en creëer je eigen sfeer in huis met deze LED verlichting gamma.

http://www.leds-depot.be/led-strips.html