Lezzetsizsiniz
Image default
Business / Food and Related Products

Maak je dak milieuvriendelijk

Sommige mensen hebben geld over en weten niet zo goed waar ze dat aan kunnen besteden. Een van de dingen die je dan met dat geld kan doen is door geld in je huis te investeren. Een van de dingen waar je dat in kan investeren is in het dak van je huis. Er zijn verschillende alternatieven voor een pannendak waarin je heel goed in kan investeren en die ook milieuvriendelijker is, is een rieten dak.

Een rieten dak is een goede investering omdat rieten daken beter isoleren dan pannendaken. In de winter blijft het daarom wat langer warm in je huis waardoor je in de winter minder stookkosten hebt om het huis warm te houden en in de zomer heb je minder kosten om het huis koel te houden, waardoor je minder elektriciteitskosten hebt als je wel dezelfde temperaturen in je huis wilt.

Daarnaast heeft een rieten dak het voordeel dat het voor een goede sfeer zorgt, want een rieten dak heeft de eigenschap om met het weer mee te kleuren. Zo wordt een rieten dak lichter als de zon schijnt en kleurt een rieten dak donkerder als het regent. Uiteindelijk is het belangrijkste van een rieten dak dat bijna alle rietsoorten biologisch afbreekbaar zijn waardoor een rieten dak milieuvriendelijker is dan een pannendak.

Het nadeel van een rieten dak is dat die duurder is dan een pannendak, want in aanleg kost een rieten dak ongeveer twee keer zoveel als een pannendak. De voordelen van een rieten dak moeten voor jou daarom wel opwegen tegen het totale kostenplaatje. De totale kosten van een rieten dak zijn afhankelijk van de levensduur van het dak, van de hoeveelheid onderhoud dat eraan wordt gedaan en van het rietdekkersbedrijf dat het dak aanlegt. Afhankelijk van deze factoren gaat een rieten dak tussen de vijfentwintig en de vijftig jaar mee.

https://www.rietwerk.nl/