Lezzetsizsiniz
Image default
Business / Food and Related Products

Manieren om je badkamer te verwarmen

Manieren om je badkamer te verwarmen

Zeker in de wintermaanden is een warme badkamer erg prettig. Hoewel je voor een groot deel van de tijd onder een warme douche staat, wil je van tevoren en erna geen last hebben van kippenvel. Er zijn dan ook verschillende manieren om je badkamer te verwarmen. Je kunt kiezen voor vloerverwarming, wandverwarming, radiatoren, elektrische verwarming of infraroodverwarming. Elke warmtebron heeft eigen voor- en nadelen. Als je vervolgens voor een warmtebron gekozen hebt, zijn er nog talloze merken om uit te kiezen. Voor een klassiek design kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Zehnder radiator.

 

Vloerverwarming en wandverwarming

Voor het verwarmen van je badkamer kun je kiezen voor vloer- of wandverwarming. Bij vloerverwarming is uiteraard erg prettig voor de voeten. Daarnaast droogt je vloer erg snel op. Echter is dit een lastige manier om je gehele badkamer snel op te warmen. Tevens is installatie lastiger, omdat de verwarming in de vloer wordt verwerkt. Hetzelfde knelpunt heb je bij wandverwarming. Een prima oplossing als je je badkamer verbouwen gaat, maar minder handig als je alleen op zoek bent naar een snelle upgrade. Echter is een combinatie van vloer- en wandverwarming een economische manier om je badkamer te verwarmen.

 

Radiatoren of elektrische verwarming

Verwarming van de badkamer middels radiatoren is een veelgebruikte methode. Inmiddels zijn de radiatoren erg decoratief. De Zehnder vind je in allerlei ontwerpen. Van klassiek tot modern, en in verschillende kleuren. Radiatoren zijn gemakkelijk te installeren en tegelijkertijd een slimme manier om je handdoek van tevoren op te warmen. Eventueel kun je kiezen voor een elektrische verwarming. Hiervoor heb je alleen een stopcontact nodig. Echter kan het even duren voordat zowel je radiator als badkamer is opgewarmd. Tevens nemen radiatoren en elektrische verwarming veel ruimte in beslag. Hierdoor zijn deze warmtebronnen minder geschikt voor badkamers met weinig ruimte. 

 

Altijd tevreden met een Zehnder radiator

Vooral de Zehnder radiator zijn erg gewild. De verwarmingsoplossingen van Zehnder kunnen op maat worden gemaakt zodat jouw badkamer optimaal verwarmd wordt. Daarnaast vind je altijd een Zehnder radiator welke aan jouw wensen voldoet. De radiatoren zijn voorzien van een klassiek ontwerp, en vooral geschikt voor badkamers met een retrostijl. Verder vind je een Zehnder radiator in diverse kleuren en afwerkingen zodat het past bij de stijl van jouw badkamer. Naast het standaardontwerp zijn er ook gebogen of schuine uitvoeringen. Zo zorgt Zehnder ervoor dat hun radiatoren in elke type badkamer past.

 

Infraroodverwarming of infrarood-straler

Tot slot kun je kiezen voor een infraroodverwarming voor in de badkamer. Deze compacte warmtebronnen zijn te bevestigen aan de muur of plafond. In korte tijd wordt je badkamer verwarmd. De aansluiting is simpel, namelijk via een stopcontact of trekschakelaar. Ook zijn er modellen welke je kunt gebruiken middels een afstandsbediening. Wellicht voor de badkamer minder handig. Daarnaast is infraroodverwarming een economische oplossing, omdat je van tevoren kunt bepalen hoeveel panelen je nodig hebt. Zo koop je niets meer dan nodig is en verwarm je de badkamer voor een korte periode. Daarentegen werkt bijvoorbeeld vloerverwarming altijd.