mouton rothschild , altijd overtuigend

Uit mijn vorige huwelijk heb ik één ding meegenomen, de liefde voor goede wijn. Mijn ex-vrouw had de meest verfijnde smaakzin. Ze leerde mij de Mouton Rothschild kennen, een voortreffelijke Franse wijn uit de Bordeaux streek. Deze bestelde we steevast via wijnpromotor.nl.

We hebben samen veel wijngaarden bezocht in Frankrijk, Italië. Samen in onze Lancia cabrio vanuit België, op reis richting de zon en de wijnen. 
Haar lievelingswijnen waren de Merlot wijnen. Ze kon vol passie vertellen over de Merlot druif, zo delicaat, dat hij enkel op bepaalde gebieden gekweekt kan worden. En dan ook nog enkel met de uiterste zorgen. 

De mouton rothschild daarentegen besaat voor 80% uit Cabernet Sauvignan, aangevuld met 12% Merlot en 8% Cabernet Franc. En toch is ze gevallen voor deze parel van een wijn. En terecht al zeg ik het zelf. 

Mijn ex- vrouw en ik zijn ondertussen uit elkaar. Maar haar passie voor wijn heeft ook mij geraakt. Nog niet zo lang geleden ben ik naar Barossa Valley in Australië gevlogen. Deze regio staat bekend voor haar Syrah. Maar omdat het er omwille van de klimaatverandering  tegen 2030 al 1.7 graden warmer zal zijn, experimenteren wijnbouwers er met het enten van droogtebestendige wijnstokken. Allemaal heel boeiend. Ik kijk al uit naar mijn volgende reis naar Mendoza in Argentinië. 

https://www.wijnpromotor.nl/chateau-mouton-rothschild