Lezzetsizsiniz
Image default
Business / Food and Related Products

Positieve gevolgen van de lock down

Het is een rare tijd. Het nieuws wordt gedomineerd met negatieve dingen, we weten niet waar we aan toe zijn, of we over een maand gewoon ons leven weer mogen oppakken of dat we nog een jaar ons leven zo moeten voortzetten, en met onze mentale gezondheid gaat het bij de meeste ook niet al te best. We voelen ons eenzaam, somber en vervallen in oude patronen. Talloze mensen die ver in hun genezingsproces van zware geestesziektes waren, vallen nu terug in hun revalidatie. Er is dus genoeg om je zorgen om te maken. Maar gelukkig zijn er ook goede dingen die uit deze moeilijke tijd voorkomen.

Er is op het moment heel veel minder verkeer op straat dan normaal. Dit is heel begrijpelijk, want er zijn nog maar heel weinig mensen die naar hun werk moeten, omdat verreweg de meeste mensen vanuit huis werken. Dit betekent dat er veel minder auto’s rijden, en er dus ook veel minder ongelukken gebeuren. Dit is goed nieuws voor de verzekeraars, die nu veel minder geld kwijt zijn, maar vooral erg goed nieuws voor de mens. Doordat er zo weinig mensen op de weg zijn, zijn er duizenden doden voorkomen.

Daarnaast heeft dat minder verkeer op de weg, maar ook in de lucht, nog een groot voordeel. Hierdoor worden er minder schadelijke gassen uitgestoten die een negatief effect op het klimaat hebben.

Er zijn dus zeker wat positieve gevolgen, waarvan we straks na de lock down moeten  kijken of we ze vast kunnen houden. Vooral op het gebied van verkeer gebeurt er veel technische ontwikkelingen; door het gebruik van een draadloze achteruitrijcamera is een achteruitrijcamera set veel betaalbaarder en handiger in gebruik. Maar deze ontwikkeling zal in een hogere versnelling gezet moeten worden om het lage aantal ongelukken ook met meer verkeer op de weg, te behouden.

http://www.vanzwitserland.nl/