SBSes 7165 is de wens van een zelfbewuste studente…

De Liebherr SBSes 7165 dit is nu wat ik al lang zoek. Iets dat gewoon alles in een heeft, zowel een koelend deel als een vriezend deel als een deel voor wijn te bewaren. Ik heb een klein restaurantje in het rustiek dorpje nabij Gent. Het is al van zo lang dat ik me kan herinneren een droom van mij om mijn eigen restaurantje te hebben en in de keuken de lekkerste maaltijden te bereiden voor mijn klanten.

Mijn ouders lachen nu soms nog over al die keren dat wanneer ze terug thuis kwamen van hun werk heel de keuken weer overhoop stond wanneer ik een nieuw recept wilde uitproberen. Dan was ik van hot naar haar aan het lopen en had ik voor niks anders aandacht dan voor mijn nieuwe creatie. Wanneer het klaar was waren mijn ouders de jury en moesten zij mij tips geven wat goed was of wat beter moest.  Zij liggen mee aan de basis van mijn goede kookkunsten die ik heb verworven. Verder heb ik les gevolgd bij een aantal gerenommeerde koks in Parijs, Rome, Amsterdam en Londen. Van hen heb ik ook heel veel geleerd. Iets wat ik ook heb ik geleerd wanneer ik werkte in die grotere restaurants is dat ik het zelf absoluut kleinschalig wil houden. In die grotere restaurants gaat vaak de charme eraf.  Wordt het een onpersoonlijk gebeuren en dat is iets waar ik niet zo van houd. Geef mij maar het echte contact met de klant zodat ik mijn creaties ook voor honderd procent kan afstemmen op zijn wensen. Onlangs is er een jury langs gekomen om te keuren of ik eventueel een ster zou krijgen. Het is heel waarschijnlijk dat dit zal gebeuren. Dit is iets waar ik lang zelfs niet eens over durfde te dromen, maar nu wordt het werkelijkheid. Te zot voor woorden. Als het zo ver is dan wil ik graag een avond organiseren voor mijn meest vaste klanten om dit heugelijke nieuws samen met hen te vieren. Zij hebben er namelijk ook voor gezorgd dat ik zo ver ben geraakt want zonder klanten is er ook geen restaurant. Mensen hebben me ook al gevraagd of ik toch echt niet overweeg om uit te breiden want momenteel moet je al drie weken op voorhand bellen om een plaats te kunnen reserveren maar mijn antwoord blijft neen. Ik ben ervan overtuigd dat de kleinschaligheid van mijn restaurant een van de sterke punten is. Het ding is ook dat het voor mij helemaal niet draait om geld verdienen. Ik wil gewoon elke dag weer opstaan met het gevoel van volle goesting om weer een paar sublieme gerechten klaar te maken. Een beetje druk in de keuken is leuk, maar ik wil niet dat het een continu een mega race tegen de klok wordt. Dan zou ik eronder door gaan en zou ik mijn werk niet meer met grote passie kunnen uitvoeren.

Maar zoals ik al eerder schreef is het enige wat in mijn restaurant nog ontbreekt een efficiënte opslagplaats voor al mijn producten. Nu heb ik voor vriezen, koelen en wijn allemaal aparte kasten. Het probleem is dat die veel te veel plaats innemen in mijn keuken. Ik heb op de website de afmetingen van de Liebherr SBSes 7165 bekeken en het ondertussen al helemaal uitgemeten waar hij het beste zou staan in mijn keuken. Het enige wat mij nu nog rest de aankoop doen, hem laten plaatsen en vervolgens hem te vullen met mijn producten van de aller beste kwaliteit. Ik kijk er al zo hard naar uit om met deze Liebherr SBSes 7165 te werken, heb er geen woorden voor.