SBSes 7176 nog altijd het vlaggeschip van Liebherr

Als je over de Liebherr Liebherr SBSes 7165 spreekt, dan gaan de ogen van bezoekers aan de showroom te Uithoorn wijd open staan. Deze side by side spreekt, dan heb je het over het meest vooruitstrevende wat Liebherr produceert op het gebied van vriezen en koelen. Er is buiten de icemaker ook een wijnklimaatkast voorzien waarin 41 flessen (bordeauxformaat) bewaard kunnen worden. Daarnaast is dit koel/vriesapparaat uitgerust met BioFreshPlus laden in het koel gedeelte. Dit zorgt ervoor dat producten niet alleen langer vers blijven, maar dat de vitaminen langere tijd bewaard blijven.

Een side by side bestaat uit twee aan elkaar gekoppelde koel-/vries huishoudapparaten. Een apparaat maken uit een stuk maakt het installeren een stuk moeilijker. Daarom worden de twee kastdelen op locatie bij de klant gemonteerd. Deze dient er wel voor te zorgen dat de wateraansluiting voor de icemaker in de buurt zit. Eventueel kan het probleem van het verder weg zitten van de aansluiting worden opgelost met een iets langere slang.

Een Liebherr side by side is een forse investering. Daarom heeft Koelen & Vriezen twee overspanningsbeveiligers voorzien. Wellicht vindt u dit aantal vreemd, maar een side heeft twee compressoren en ook twee stroomkabels. Het voordeel van een site by site dat niet alles uitvalt als een bepaald deel niet werkt. Dit in tegenstelling tot een koelvriescombinatie, want deze is uitgevoerd met maar één stroomkabel. Het bepalen van de plaats waar deze side by side moet komen is afhankelijk van het water- aansluitpunt.

De sbses 7165 beschikt in totaal over zes temperatuurzones, waarvan er zich al twee in de wijnklimaatkast bevinden. Deze temperatuurzones zijn onafhankelijk van elkaar in te stellen. Het is wel noodzakelijk om de koolfilters jaarlijks te vervangen. Daarom wordt de sbses 7165 die via Koelen & Vriezen is aangekocht ook aangemeld voor de Filter Alert Service van Cavepromotor. Elk jaar krijgt de eigenaar van de sbses 7165 een bericht wanneer dat de filters (2 stuks) vervangen dienen te worden. Doet u dit niet, dan kunnen er onaangename geuren het wijnklimaatgedeelte binnendringen waardoor de wijn niet meer zo smaakt, zoals voorzien. Koopt u via Koelen & Vriezen een sbses 7165, dan krijgt u ook een digitale hygrometer. Dit op aandringen van de collega’s van Cavepromotor. Dit zijn tenslotte allemaal wijnspecialisten en zij voelen zich verantwoordelijk voor het optimaal bewaren van uw wijnen. De luchtvochtigheidsgraad in uw wijnklimaatkast moet tussen de 50% en 75% liggen. Ligt deze lager, dan krimpen de kurken in uw flessen en dringen er ongenode gasten uw fles binnen.