Lezzetsizsiniz
Image default
Business / Food and Related Products

Supermarkten schenken steeds meer aan onze voedselbanken

Armoede neemt overal sterk toe. Dat merken vooral onze voedselbanken. Die hebben steeds mee voedsel nodig om alle hulpbehoevenden te bevoorraden. Dankzij onze supermarkten, die steeds meer voedingswaren aan onze voedselbanken schenken, slagen deze laatsten toch nog altijd in hun opzet: mensen helpen. Supermarkten schenken nu al bijna 4000 ton voedingsproducten, goed voor bijna 8 miljoen maaltijden. Onze supermarkten zijn nu al goed voor een kwart van alle giften Voedselbanken. 

Onverkoopbare meer perfect in orde voeding 

Onze supermarkten schenken vooral onverkoopbare maar nog perfect eetbare en dus gezonde voedingswaren aan de Voedselbanken. De samenwerking tussen Voedselbanken en plaatselijke supermarkten verloopt steeds beter. De aanvoer van producten verloopt al lang niet meer uitsluitend vanuit centrale verdeelcentra, maar meer en meer via de plaatselijke filialen van onze supermarkten. Ze kennen best de belangrijkste noden van onze Voedselbanken en weten dus best wat het eerst in aanmerking komt om aan deze te schenken. 

Strijd tegen voedselverspilling 

De nauwe samenwerking zorgt voor een win-win situatie voor Voedselbanken en supermarkten.Op deze manier willen supermarkten de toenemende voedselverspilling stoppen. Onze Voedselbanken kunnen steeds meer rekenen op de hulp van onze voedingsindustrie, de voedingsdistributie, de groenten- en fruitveilingen, het Fonds voor Europese Hulp aan de Meest Behoeftigen (FEAD) en het Programma Overheidsdienst-Maatschappelijke Integratie (POD-MI).Ook het grote publiek wordt meer en meer betrokken bij de werking van onze Voedselbanken. Jaarlijkse organiseren de supermarkten en hun filialen regelmatig voedselinzamelingen die steeds meer opleveren. Het gaat hier dan zowel over allerlei voedingsproducten als over geldelijke steun. Het gaat hier de laatste acht jaar al lang niet meer alleen om levensmiddelen , maar ook producten voor hygiëne of onderhoud. Dat komt vooral de financieel zwakkeren ten goede. Ook Coop supermarkt neemt jaarlijks deel aan deze inzamelacties. Zowel de centrale depots als de plaatselijke COOP- filialen nemen daaraan deel. Waar en wanneer die inzamelacties plaatsvinden leef je in de Coop folder van de week.

https://www.folderbode.nl