Lezzetsizsiniz
Image default
Business / Food and Related Products

Verlichting voor de kinderkamer: waar moet ik op letten?

Verlichting is een belangrijk onderdeel van iedere babykamer of kinderkamer. De juiste verlichting zorgt overdag voor genoeg licht, maar zorgt er ook voor dat jouw kleintje s ‘nachts niet in het pikkedonker hoeft te zitten. Er is dan een klein beetje licht, zonder dat dit de melatonineaanmaak verstoort. Maar toch komt er wel veel kijken bij het vinden van de juiste verlichting. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van de juiste verlichting voor de babykamer? Je leest het hieronder!

Veiligheid

Verreweg het belangrijkste onderdeel om op te letten bij het kiezen van verlichting voor de babykamer, is veiligheid. Dit begint bij het plaatsen van het (nacht)lampje op een stabiel oppervlak. Wat eventueel zou kunnen helpen, is het bevestigen van de lamp aan enkele armatuurtjes, waarna je deze vastschroeft.

Veiligheid zit ook in het veilig omgaan met stroom. Om hiervoor te zorgen, dien je te zorgen dat de stopcontacten goed bevestigd zijn aan de muur en dat er geen losse schroeven zijn.

Slapen

Een lampje heeft ook een grote functie/verantwoordelijkheid: het waarborgen van de slaap. Zo zijn er genoeg kinderen die moeite hebben om in slaap te komen. Hierdoor hebben zij ook weer moeite om wakker te worden. Je kunt de zogeheten slaaptrainer zo instellen dat er op vaste tijdstippen maanlicht, zonlicht of iets er tussenin ontstaat. Slaaptrainers zijn een prachtig middel om jouw kleintje een vast dag en nachtritme aan te leren.

Gebruiksgemak

Tot slot heb je natuurlijk te maken met gebruiksgemak. Als jouw kleintje wat ouder wordt, ben jij niet langer degene die alles bepaald. Zo wil jouw peuter op een gegeven moment zelf het licht aan en uit kunnen doen. Als jouw kleintje s’ nachts op moet staan om naar het toilet te gaan, moet hij of zij wel het licht aan en uit kunnen doen. Kies in dat geval voor een degelijke trekschakelaar. Hierdoor kan jouw kleintje zelfstandig opstaan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor verlichting op de kinderkamer? Bekijk dan de mogelijkheden bij Jut en Juul!

 

https://www.jutenjuul.nl/