Lezzetsizsiniz
Image default
Business / Food and Related Products

Waaruit bestaat een goede stal inrichting?

Het comfort van het vee is heel belangrijk voor de veehouder. Een koe die niet het nodige comfort heeft in de stal kan stresse en angsten ontwikkelen wat ertoe leidt dat ze minder beweeglijk en gezond zal worden. Dat leidt tot problemen als doogligplekken en een slechte bloedcirculatie. Een goede stal inrichting is dus een must om het welzijn van de koe te verzekeren. Waaruit bestaat een stal inrichting die optimaal is voor de koe dan? 

Rubbere ondergrond. Een rubberen vloer is niet stuk te maken en kan makkelijk schoongemaakt worden. Het heeft ook belangrijke voordelen voor de koe: het rubber is zacht voor de poten van de koe waardoor er minder slijtage aan is en het zorgt dat de koe veerkracht en grip heeft bij het rondlopen. 

Water bakken. Een koe heeft altijd voldoende schoon water nodig. Water bakken die automatisch op het goede waterpeil blijven zijn ideaal voor hoog productieve dieren. Ook de temperatuur van het water is belangrijk, het moet fris zijn maar niet té fris. Dit kan handig geregeld worden met een voorkoeler systeem voor melk dat het drinkwater voor de koeien gebruikt om de melk te koelen onderweg naar de melkopslagtank. Op deze manier komt het water lichtjes opgewarmd bij de koeien toe. 

Ventilatoren voor een goede ventilatie van lucht binnen de stal. Rundvee dat altijd in een stal staat, heeft frisse lucht nodig om de melkproductie op peil te houden. In de zomer zijn ventilatoren nodig om hittestress bij de dieren te voorkomen. Hittestress kan zorgen voor een achteruitgang van de melkproductie en de vruchtbaarheid van de dieren.

Koeborstel. Een automatisch roterende koeborstel maakt het verzorgen van de koe veel eenvoudiger. De borstels schrobben de rug, borst en de flanken schoon en geven de koe terwijl een huidmassage. Dat zorgt ervoor dat ze schoon zijn en ook dat de bloedcirculatie en de stofwisseling verbeteren.

http://www.wijsmanhandelenadvies.nl