Lezzetsizsiniz
Image default
Business / Food and Related Products

Wat houd je over wanneer jij je bitcoins wil ruilen naar euro’s?

 

Heb je je je ooit afgevraagdof een Bitcoin kan worden ingewisseld voor echt geld? Dat kan zeker! Als je grote winsten hebt gemaakt met de handel of gewoon je cryptocentriciteit wilt verzilveren voor dollars, euro’s, ponden, enz., dan is het mogelijk om je Bitcoin direct te verkopen. Het beste deel is dat deze betalingen kunnen worden ontvangen via een bankoverschrijving, Paypal, Skrill, Western Union, naast andere opties. Je kunt dus de Bitcoin to eurouitrekenen.

Bitcoin to euro uitzoeken

Hoewel je Bitcoin kunt gebruiken om rechtstreeks aankopen te doen vanaf online en offline platforms die de virtuele valuta accepteren, kan het toch nodig zijn om fysiek geld te hebben. Daarom kun je je Bitcoins of een fractie van een Bitcoin omzetten in echt geld door gebruik te maken van cryptocentransacties die Bitcoin ondersteunen naar fiat conversie of peer-to-peer platforms.

Bitcoin to euro converteren naar geld met behulp van cryptocentrische uitwisselingen
Cryptocentransacties die de conversie van Bitcoin naar fiat en vice versa vergemakkelijken, kunnen worden gebruikt om Bitcoin in te wisselen voor contant geld. Een voorbeeld hiervan is Coinbase en Kraken, beide in de V.S. gevestigde virtuele valutawissels die hun klanten in staat stellen om via SWIFT en SEPA geld op te nemen naar hun bank. De betaling daarentegen kan 1 tot 5 dagen duren.

Ook zullen platformen je vragen een fiat storting in je online bank te doen voordat opname wordt toegestaan. Hier moet de fiat currency van dezelfde bankrekening komen die je wilt gebruiken om geld op te nemen. Het doel in dit geval is om witwas praktijken tegen te gaan.

Peer-to-Peer uitwisselingen tussen collega’s

Hoewel het gebruik van cryptocentrische valutawissels betrouwbaarder is omdat je direct met een beurs te maken hebt, zijn er andere opties die je kunt uitproberen. Deze keer is het met peer-to-peer platformen zoals LocalBitcoins. Deze laatste werd opgericht in 2012 en stelt mensen in 200 landen buiten de VS, China, Noord-Korea, Syrië en Indonesië in staat om handel te drijven.

Met een platform van deze aard, ben je verbonden met mensen in je regio die klaar zijn om Bitcoin te kopen of aan je te verkopen. Als gevolg hiervan worden betalingen direct op je bankrekening, PayPal, Skrill, etc. gedaan. Het platform fungeert als een escrow tussen jou en de verkoper, waarbij je Bitcoin pas wordt vrijgegeven nadat je de ontvangst van hun betaling hebt bevestigd.

Je moet er echter voor zorgen dat de naam waarmee je je op het platform registreert dezelfde is als die op je bankrekening en identiteitskaart. Dit zorgt ervoor dat als er een geschil ontstaat tussen je en de koper/verkoper, jij de overhand kunt krijgen. Als je van dit platform koopt, let dan ook op degenen die honderden transacties hebben uitgevoerd en die door hun klanten zijn gegarandeerd.

Bitcoin to euro: Bitcoin opnemen bij de lokale bank met behulp van Luno

Daarnaast zijn er andere platformen zoals Luno die je in staat stellen om cryptovaluta rechtstreeks van je bank te kopen of te betalen aan je bank. Luno begon in 2013 en staat momenteel de conversie van Bitcoin en Ethereum toe om te fiatteren. De beurs biedt ondersteuning voor 43 landen waaronder Spanje, Oostenrijk, Zweden, Griekenland, Finland, Frankrijk, Nederland, Portugal, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.