WTes 5872 blijft zeer populair

De Liebherr WTes 5872 Vinothek is niet zomaar een wijnklimaatkast, het gaat hier om het vlaggeschip van het wijnassortiment. Standaard is deze wijnkast als enige vrijstaande uitgerust met een deurremsysteem. Deze wijnkast biedt de mogelijkheid om 178 flessen wijn op te slaan op bewaar- of serveertemperatuur. Hierbij wordt in de wijnkasten wereld uitgegaan van een Bordeaux-formaat fles. De WTes 5872 heeft drie afzonderlijke wijncompartimenten met verschillende afmeting welke wat door u is in te stellen tussen de 5°C en 18°C. De legplanken ook indien de wijnkast gevuld is naar u toe worden getrokken dankzij de telescopische rails. In het bovenste en middelste compartiment kunt u 46 flessen bewaren en in het onderste deel 86.

 

De behuizing en de deur is uitgevoerd in edelstaal. De is voorzien van UV-werend glas waardoor u de wijnen mooi kunt zien liggen. De deur scharniert standaard aan de rechterzijde, maar kan door u een niet zo eenvoudig worden omgedraaid. Uiteraard kunt u dit uitbesteden, maar hier zijn kosten meegemoeid. Dit geldt ook voor het installeren. U kunt deze wijnkast zelf installeren, maar er zijn mensen die dit liever laten doen, omdat zij het lastig vinden om de Vibration Reduction Blocks te plaatsen. Opzich is dit niet moeilijk, maar je moet met twee personen zijn om dit te kunnen uitvoeren. In totaal heeft deze wijnkast vier verstaalbare pootjes, zodat deze zelf in de meest scheve woonkamer toch nog goed te plaatsen is.

De luchtvochtigheidsgraad van de WTes 1582 kan worden opgevoerd met de ingebouwde ventilator. Deze biedt de mogelijkheid om de luchtvochtigheidsgraad met 10% – 20% te verhogen. Mocht de luchtvochtigheidsgraad dan nog te laag zijn, dan kunt u lavasteentjes plaatsen in het reservoir aan de achterzijde in de wijnkast. De vraag is alleen hoe kunt u de luchtvochtigheidsgraad meten? Daarvoor heeft u een hygrometer nodig. Deze zijn analoog en digitaal verkrijgbaar. Het nadeel van een analoge hygrometer is de noodzaak van kalibratie. Dit doet het beste met behulp van een digitale hygrometer.

Door een wijnkast te kopen bij Cavepromotor, krijgt u de Vibration Reduction Blocks kosteloos meegeleverd bij uw wijnkast. Dit geldt ook voor een digitale hygrometer. Zodoende liggen uw wijnen volledig trillingsvrij en weet u dat de luchtvochtigheidsgraad optimaal is. Overigens werkt Cavepromotor aan een digitale hygrometer die u alarmeert wanneer de luchtvochtigheidsgraad te laag is geworden. Zodoende kunt u actie ondernemen waardoor de kurken niet uitdrogen, krimpen en er geen lucht of bacteriën uw wijn kunnen binnendringen. En om het u gemakkelijk te maken wordt uw wijnkast automatisch opgenomen in de Filter Alert Service. Dit houdt in dat u jaarlijks een automatisch bericht krijgt toegestuurd wanneer uw wijnkast van een nieuw Aktief Koolfilter voorzien moet worden. Na betaling krijgt u het juiste model toegestuurd.

Meer info? www.cavepromotor.nl